Autolainan korko - Kilpailuta ja löydä halvin autolaina!

Autolainan korko kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Kilpailuta nyt ja löydä halvin autolaina palvelussa mukana olevien pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Autolainan korko

Kun harkitset auton ostamista lainarahalla, autolainan korko on keskeinen tekijä kustannuksiasi määriteltäessä. Autolainan korko viittaa siihen prosenttiosuuteen lainan pääomasta, jonka maksat vuosittain lainanantajalle lainan käytöstä. Tämä korko vaikuttaa suuresti kuukausittaisten lyhennyksiesi suuruuteen sekä lainan kokonaiskustannuksiin ajan kuluessa. Korkotasot voivat vaihdella huomattavasti eri lainanantajien ja rahoitustuotteiden välillä, joten korkotarjonnan vertailu on tärkeää parhaan mahdollisen diilin saamiseksi.

Autolainojen korot voivat nousta taloudellisen tilanteen, esimerkiksi korkotason yleisen nousun myötä, joka vaikuttaa kaikkiin lainoihin markkinoilla. Tästä johtuen on tärkeää ymmärtää autolainasi todellinen vuosikorko, joka sisältää peruskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät muut kulut, kuten perustamismaksut ja tilinhoitopalkkiot. Nämä lisäkulut on syytä ottaa huomioon autolainaa hakiessasi, sillä ne vaikuttavat olennaisesti lainasi kokonaiskustannuksiin.

Autolainan perusteet

Autolainan perusteet kattavat rahoituksen hankkimisen auton ostoa varten. Saatavilla on sekä vakuudellisia että ilman vakuuksia olevia lainavaihtoehtoja pankista.

Autolaina vertailu

Kun vertailet autolainoja, huomioi korkoprosentti, laina-aika, ja mahdolliset avaus- ja käsittelykulut. Vakuudellinen autolaina yleensä tarjoaa matalamman koron, koska pankilla on takaisinmaksun turva omaisuudessa. Toisaalta, autolaina ilman vakuuksia on usein nopeampi ja helpompi vaihtoehto, mutta korko voi olla korkeampi.

Autolainan Tyyppi Korko Hakuprosessi
Vakuudellinen autolaina Matalampi korko Monivaiheinen
Autolaina ilman vakuuksia Korkeampi korko Yksinkertainen

Autolainan hakeminen

Hakemusprosessi autolaina pankista vaatii henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen toimittamista. Tutki ensin pankkien tarjoamat ehdot ja valitse paras vaihtoehto. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä tarvittavat asiakirjat. Autolainaa pankista saadaksesi, saatat tarvita takaajia tai vakuuksia, riippuen lainan tyypistä ja summasta.

Korkojen vertailu

Kun vertailet eri autolainatarjouksia, keskeistä on tutustua korkomarginaaleihin ja siihen, miten korot vaihtelevat markkinoilla. Tämä auttaa sinua löytämään edullisen autolainan, jossa on kilpailukykyinen korkotaso.

Korkomarginaalit

Korkomarginaali on pankin perimä lisä korko, joka lasketaan viitekoron päälle. Autolaina marginaali voi vaihdella pankista toiseen ja se määrittyy usein asiakkaan taloudellisen tilanteen sekä laina-ajan pituuden mukaan. Esimerkiksi, jos viitekorko on 1% ja korkomarginaali 2%, autolainasi korko on yhteensä 3%.

 • Kilpailuta autolainat: Vertaile eri pankkien ja rahoituslaitosten korkomarginaaleja.
 • Arvioi kokonaiskorko: Laske viitekoron ja korkomarginaalin yhteisvaikutus.

Korkojen vaihtelut

Korot voivat vaihdella taloustilanteen mukaan, ja viimeaikainen trendi on ollut nouseva. Tämä tarkoittaa, että laina, joka vuosi sitten oli tarjolla 3–4 prosentin korolla, saattaa nykyään olla kalliimpi. Sinun on tärkeää tarkastella lainan kokonaiskustannuksia ja sitä, miten korko voi muuttua laina-aikana.

 • Seuraa markkinatilannetta: Korkotasot heijastavat usein yleistä talouden tilaa.
 • Kiinnitä huomiota korkojen ennusteisiin: Ymmärrä, mitä mahdolliset vaihtelut tarkoittavat sinun lainallesi.

Edullisen autolainan löytäminen Haelaina.comin avulla

Haelaina.com tarjoaa tehokkaan työkalun edullisen autolainan etsimiseen, auttaen sinua vertailemaan lainoja ja löytämään optimaaliset ehdot.

Halvin autolaina

Haelaina.com palvelun kautta voit kilpailuttaa autolainoja, jotka vaihtelevat 100 € – 60 000 € välillä. Laina-aika voi olla 1 – 15 vuotta, mikä mahdollistaa joustavuuden lainan takaisinmaksussa. Pienempi korko ja kulut tarkoittavat säästöjä pitkällä tähtäimellä, joten kilpailuttaminen on avain halvimman autolainan löytämiseen.

 • Lainat alkaen 100 €
 • Maksimilaina 60 000 €
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta

Kilpailuttamalla eri lainatarjoukset, sinulla on mahdollisuus löytää markkinoiden halvin autolaina. Haelaina.com auttaa sinua vertailemaan eri lainojen korkoja ja ehtoja, jotta löydät sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon omiin tarpeisiisi.

Kulut ja maksut

Lainan kustannuksiin vaikuttavat tekijät, kuten korko ja muut mahdolliset kulut, ovat tärkeässä roolissa lainapäätöstä tehdessä. Haelaina.com palvelussa vertailet helppokäyttöisesti eri lainatarjousten kokonaiskustannuksia, mikä mahdollistaa päätöksen tekemisen kaikkein kustannustehokkaimman lainan valitsemiseksi.

 • Korkojen vertailu
 • Lisäkulujen tarkistus

Käyttäjien tulee vastata lainapalvelun vaatimuksiin: puhtaat luottotiedot, säännölliset tulot ja vähintään 18 vuoden ikä. Haelaina.com palvelun kautta voit saada lainapäätöksen heti ja tarvittavat rahat tilille jopa samana päivänä.

Autolainan tyypit

Autolaina voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen, ja valintasi vaikuttaa lainan ehtoihin sekä korkoon.

Vakuudeton vs. vakuudellinen laina

Vakuudeton autolaina tarkoittaa, että lainan myöntäminen ei edellytä vakuuden asettamista. Tässä lainamuodossa korkeampi korko heijastaa lainanmyöntäjän suurempaa riskiä.

 • Edut: Ei tarvetta pantata omaisuutta.
 • Haasteet: Yleensä korkeampi korko, tiukemmat ehdot.

Vakuudellinen autolaina vaatii vakuuden, esimerkiksi itse ostettavan auton, jolloin korko on usein alhaisempi.

 • Edut: Matalampi korko, voi mahdollistaa suuremman lainasumman.
 • Haasteet: Auton menettämisen riski, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin.

Autolainan hakeminen netistä

Kun olet päättänyt hankkia uuden tai käytetyn auton, voit hakea autolainaa helposti netistä. Verkkopalveluiden kautta autolainan hakeminen on sujuvaa ja voit vertailla lainaehtoja mukavasti kotisohvaltasi. Autolainaa hakiessasi kohtaat erilaisia vaihtoehtoja, joiden lainasummat vaihtelevat useimmiten 100 € ja 60 000 € välillä, mahdollistaen niin pienen kuin suurenkin rahoitustarpeen kattamisen.

Lainan hakeminen:

 • Tarkista ensin, että täytät perusvaatimukset: sinulla tulee olla vähintään 18 vuoden ikä, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.
 • Vertaile lainatarjouksia: Hyödynnä nettipalveluja lainojen vertailuun ja kilpailutukseen.
 • Tee hakemus: Verkossa lainahakemuksen täyttäminen vie vain hetken, ja voit saada luottopäätöksen välittömästi.

Lainaehtojen vertailu

Vertaile ehtoja huolellisesti:

 • Korko: Korko kertoo paljon lainan todellisista kustannuksista.
 • Laina-aika: Lainan takaisinmaksuaika voi vaihdella yhdestä viiteentoista vuoteen.
 • Lainan määrä: Mieti tarvitsemasi summa tarkoin.
 • Lyhennystapa: Valitse sinulle sopiva tapa lainan lyhentämiseen.

Kun löydät sopivan tarjouksen, lainaprosessi etenee nopeasti. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen rahat voidaan siirtää tilillesi saman päivän aikana, mikäli kaikki dokumentit ovat kunnossa, tai viimeistään seuraavien arkipäivien aikana. Näin auton ostaminen ei viivästy ja voit nauttia uudesta kulkuvälineestäsi ilman tarpeetonta odottelua.