Vakuudellinen laina - Hae laina vakuudella tai ilman!

Vakuudellinen laina kannattaa kilpailuttaa. Yhdellä hakemuksella tavoita usean pankin ja rahoituslaitoksen vakuuksilla tai ilman!

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Vakuudellinen laina

Vakuudellinen laina on rahoitustuote, joka vaatii lainanottajalta vakuuden asettamista lainan myöntämisen ehdoksi. Vakuutena voi toimia esimerkiksi kiinteistö, arvopaperit tai muu arvokas omaisuus. Vakuuden tarkoituksena on tarjota lainanantajalle turvaa siltä varalta, että lainanottaja ei pystyisi maksamaan lainaa takaisin. Tämä pienentää lainanantajan riskiä ja voi samalla alentaa lainan korkoa.

Vakuudellisen lainan avulla voit rahoittaa monenlaiset hankinnat, kuten asunnon ostamisen tai yritystoiminnan. Lainan ehdot, kuten korko ja takaisinmaksuaika, määräytyvät usein lainasumman ja vakuuden arvon, samoin kuin lainanottajan taloudellisen tilanteen mukaan. On tärkeää, että ymmärrät lainasopimuksen ehdot ja vakuudelliseen lainaan liittyvät velvollisuudet ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Valitessasi vakuudellista lainaa on hyvä vertailla eri lainanantajien tarjoamia lainaehtoja. Tämä auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon tarpeisiisi nähden. Vakuuksien asettaminen lainaa varten on suuri taloudellinen päätös, ja siihen on suhtauduttava huolella, sillä mikäli lainaa ei pystyttäisi maksamaan takaisin, lainanantajalla on oikeus realisoida vakuus lainan kattamiseksi.

Hae vakuudellinen laina

Kun olet päätynyt hankkimaan vakuudellisen lainan, sinun on hyvä vertailla vaihtoehtoja huolellisesti. Vakuudellinen laina tarkoittaa, että lainalle on annettava vakuus, kuten asunto tai muu omaisuus, mikä alentaa lainan korkoa ja parantaa lainan ehtoja.

Vakuudellinen laina vs. vakuudeton laina

Vakuudellinen laina edellyttää, että sinulla on vakuutena jotain omaisuutta, esimerkiksi asunto, auto tai muu arvokas esine. Tämä vakuus toimii lainanantajan turvana, mikäli et kykenisi maksamaan lainaa takaisin. Vakuuden ansiosta saatat saada lainan koron pienemmäksi ja laina-aika voi olla pidempi verrattuna vakuudettomaan lainaan.

Vakuudeton laina puolestaan on laina, jolle ei vaadita erillistä vakuutta. Vakuudettoman lainan korko on yleensä korkeampi, koska lainanantajan riski on suurempi ilman vakuutta. Lainapäätös perustuu enemmän hakijan luottotietoihin ja säännöllisiin tuloihin.

Jos pohdit vakuudellisen lainan hakemista, Haelaina.com -palvelu auttaa sinua kilpailuttamaan lainasi. Palvelun kautta voit kilpailuttaa lainoja väliltä 100 € – 60 000 € ja laina-ajat vaihtelevat 1 – 15 vuoden välillä. Tarjousten saanti edellyttää puhtaita luottotietoja, säännöllisiä tuloja ja vähintään 18 vuoden ikää. Lainahakemuksen täyttäminen on vaivatonta ja saat luottopäätöksen nopeasti, usein rahat voidaan siirtää tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vakuuksien merkitys lainan myöntämisessä

Vakuudellinen laina merkitsee, että lainanottajan on tarjottava lainanantajalle jonkinlainen turva, eli vakuus, lainan takaisinmaksun varmistamiseksi. Vakuudellinen kulutusluotto toimii saman periaatteen mukaan, mutta sopii erityisesti kulutustarkoituksiin.

Vakuudet vähentävät lainanantajan riskiä, sillä jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuuden itselleen ja myydä sen. Tämän turvan ansiosta lainanantajat ovat usein valmiimpia tarjoamaan lainaa ja mahdollisesti edullisemmalla korolla.

Lainanantajan Näkökulmasta

 • Vähentynyt riski
 • Mahdollisuus korkeampiin lainasummiin
 • Edullisemmat korot lainanottajalle

Lainanottajan Edut

 • Suurempien lainasummien saaminen mahdollista
 • Usein edullisemmat korot
 • Mahdollisuus lainan saantiin, kun muuten ei lainaa myönnettäisi

Käytännön esimerkki:
Oletetaan, että haluat ottaa 10 000 euron vakuudellisen kulutusluoton. Lainanantaja saattaa pyytää sinulta vakuudeksi esimerkiksi omistusasuntoa tai arvopapereita. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi käyttää vakuutta saataviensa kattamiseen.

Muistettavaa

 • Vakuuksien tulee kattaa lainasumma
 • Vakuuden arvo voi vaikuttaa lainaehtoihin
 • Jos lainaa ei makseta, menetät vakuuden

Vakuudellisten lainojen ja kulutusluottojen tarjoamat ehdot voivat olla varsinkin tilanteessa, jossa luottotietosi tai tulotasosi eivät ole parhaat mahdolliset. Vakuuden antaminen lainalle luo pankille turvallisuudentunteen ja voi helpottaa lainansaantia.

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali

Vakuudellisen kulutusluoton marginaali on keskeinen tekijä, joka määrittää lainasi kustannukset pitkällä aikavälillä.

Marginaalin vaikutus lainaan

Kun otat vakuudellisen kulutusluoton, marginaali on lisäprosenttiosuus, joka lisätään viitekorkoon määrittämään kokonaiskorkosi. Laina-ajan kuluessa marginaali pysyy yleensä muuttumattomana. Marginaalin suuruus voi vaihdella lainanantajasta toiseen ja se voi riippua myös vakuuksien arvosta.

Esimerkiksi, jos viitekorko on 1% ja marginaali on 2%, kokonaiskorkosi on 3%. Marginaalin pienentyminen vaikuttaa suoraan sen vakuudellisen kulutusluoton kustannuksiin, jonka otat. Pienempi marginaali tarkoittaa pienempiä korkokustannuksia ja siten edullisempaa lainaa sinulle.

Seuraavassa taulukossa näet, kuinka marginaali vaikuttaa eri suuruisten lainojen korkokustannuksiin:

Lainasumma Viitekorko Marginaali Kokonaiskorko Korkokustannukset vuodessa
10 000 € 1% 2% 3% 300 €
20 000 € 1% 2% 3% 600 €
30 000 € 1% 2% 3% 900 €

Lainan marginaaliin vaikuttavat monet tekijät, kuten henkilökohtainen taloudellinen tilanteesi, luottokelpoisuutesi ja asettamasi vakuudet. Luottokelpoisuutesi parantuessa saattaa olla mahdollista neuvotella marginaali uudelleen lainantarjoajan kanssa, mikä voi johdattaa alhaisempiin kustannuksiin pitkässä juoksussa.

Kun valitset vakuudellisen kulutusluoton, on tärkeää vertailla marginaaleja eri lainantarjoajien välillä löytääksesi edullisimman vaihtoehdon omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Vakuudellisen lainan hakeminen

Hakiessanne vakuudellista lainaa, on tärkeää valmistella hakemus huolellisesti ja vertailla lainatarjouksia kattavasti. Vakuudelliset lainat vaativat lainan panttina olevaa omaisuutta, mikä voi vaikuttaa lainaehtoihin.

Hakemuksen valmistelu

Hakuprosessin ensimmäinen askel on hakemuksen valmistelu. Tämä tarkoittaa, että teidän tulee olla valmiina esittämään lainan vakuutena käytettävän omaisuuden arvo ja yksityiskohdat. Vakuudellisen lainan hakijalta edellytetään yleensä säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja ja vähintään 18 vuoden ikää.

 1. Kokoat tarvittavat dokumentit ja tiedot, kuten:
  • Todistukset tuloistasi
  • Selvitys omaisuudestasi, joka toimii vakuutena
  • Henkilötiedot ja yhteystietosi
 2. Ota huomioon, että myös hakemuksen täyttäminen on tänä päivänä usein nopeaa ja vaivatonta, ja luottopäätös saatetaan antaa jopa heti.

Lainatarjouksien vertailu

Kun olette valmistelleet hakemuksen, on aika siirtyä lainatarjousten vertailuun. On suositeltavaa kilpailuttaa laina, jotta löydätte parhaat mahdolliset ehdot. Haelaina.com-palvelun kautta voitte kilpailuttaa lainoja 100 € – 60 000 € väliltä ja laina-ajat vaihtelevat 1 – 15 vuoden välillä.

 • Vertailkaa lainatarjoukset huolellisesti:
  • Korko
  • Lainan kokonaiskustannukset
  • Lyhennysehdot
  • Muut mahdolliset kulut

Kun olette löytäneet sopivan tarjouksen ja päätätte hyväksyä sen, rahat siirretään tilillenne jopa samana päivänä tai viimeistään muutaman arkipäivän kuluessa.

Vakuudellisen lainan edut ja riskit

Vakuudellinen laina on rahoitustuote, jonka saamiseksi tarvitset vakuuden. Vakuudellinen kulutusluotto toimii samoin periaattein, mutta on kohdistettu henkilökohtaiseen kulutukseen. Tässä on yhteenveto vakuudellisen lainan eduista ja riskeistä.

Edut:

 • Alempi korko: Vakuudet vähentävät lainanantajan riskiä, mikä johtaa usein alempaan korkoon.
 • Joustavuus: Lainasummat ovat tyypillisesti suurempia ja maksuaikataulut joustavampia.
 • Verohyödyt: Joissain tapauksissa lainan koroista voi saada verovähennystä.

Riskit:

 • Vakuuden menetys: Jos et kykene maksamaan lainaa, saatat menettää vakuudeksi asetetun omaisuuden.
 • Korot voivat nousta: Joidenkin lainojen korot voivat olla viitekorkosidonnaisia ja nousta laina-aikana.
 • Sopimusvelvoitteet: Lainaehdot voivat olla tiukat, ja niiden rikkominen voi johtaa lisäkustannuksiin.

Vertaillessasi lainavaihtoehtoja, huomioi sekä lainan edut että riskit. Arvioi tarkkaan taloudellinen tilanteesi ja harkitse, kuinka vakuudeton vaihtoehto voisi palvella tarpeitasi.

Muistutus: Lainan ottamisessa on tärkeää ymmärtää kaikki lainaehdot ja olla varautunut kaikkiin lainan kustannuksiin.