Hae yrityslaina - Lainaa yritykselle

Hae yrityslainaa ilman vakuuksia. Yrityslainan hakeminen vie vain muutaman minuutin.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Hae yrityslainaa netistä

Yritysten kasvun ja kehityksen kannalta ulkoinen rahoitus voi olla avainasemassa. Kun haluatte hakea yrityksellenne lainaa, on tärkeää ymmärtää eri vaihtoehdot ja löytää räätälöity rahoitusratkaisu, joka sopii juuri teidän tarpeisiinne. Yrityslainalla voi olla monenlaisia käyttökohteita, kuten investoinnit, laajentaminen tai vaikkapa kassavirran parantaminen.

Vakuudeton yrityslaina on suosittu vaihtoehto, sillä se tarjoaa joustavuutta ilman tarvetta kiinnittää yrityksen tai yrittäjän omaisuutta lainan vakuudeksi. Korkotaso ja lainaehdot voivat vaihdella suuresti eri rahoituslaitosten välillä, siksi lainatarjousten vertailu on hyvin tärkeää. Vakuudettoman yrityslainan kilpailuttaminen voi säästää aikaa ja kustannuksia pitkällä tähtäimellä.

Lainanhaku prosessi on nykyään nopeaa ja vaivatonta, sillä useat rahoituslaitokset tarjoavat mahdollisuutta hakea yrityslainaa helposti verkossa. Tarvittavat tiedot ovat yleensä yrityksen perustiedot, rahoituksen määrä ja tarkoitus. Asiantuntijat arvioivat hakemuksen ja ovat usein yhteydessä jopa muutaman päivän sisällä.

Mikä on yrityslaina ja milloin sitä kannattaa hakea?

Yrityslaina tarjoaa rahoitusratkaisun, kun yrityksesi tarvitsee pääomaa investointeihin, kasvuun tai kassavirran parantamiseen.

Yrityslainan määritelmä ja perusteet

Yrityslaina on lainatuote, jota pankit ja muut rahoituslaitokset myöntävät yritysten tarpeisiin. Lainan ehdot, kuten korko ja takaisinmaksuaika, räätälöidään yrityksesi koon, toimialan ja rahoitustarpeen mukaan. Yrityslainaa voi saada useita satoja tuhansia euroja, ja se voi olla vakuudellista tai vakuudetonta.

Uudelle yritykselle lainan saaminen voi vaatia perusteellisen liiketoimintasuunnitelman ja realistisen rahoitussuunnitelman esittämistä. Lainan suuruus riippuu yrityksesi tarpeesta ja rahoituslaitoksen arviosta yrityksesi kyvystä hoitaa lainaa.

Milloin yrityslaina on perusteltu valinta?

Yrityslaina on perusteltu valinta erityisesti silloin, kun yrityksesi kohtaa tilaisuuksia, jotka vaativat nopeaa toimintaa. Tämä voi olla esimerkiksi:

 • Toiminnan laajentaminen
 • Uuden tuotteen kehitys
 • Varaston täydentäminen
 • Kassavirran ylläpito odottamattomissa tilanteissa
 • Kiinteistön tai laitteiston hankinta

Yrityksesi kannattaa hakea yrityslainaa, kun olet arvioinut sen taloudellisen tilanteen ja varmistanut, että yrityksellä on kyky selviytyä lainan takaisinmaksusta. Lainan hakemisen on oltava harkittua ja suunniteltu osaksi yrityksesi talouden kokonaisstrategiaa.

Yrityslainan hakuprosessi ja vaatimukset

Yrityslainojen hakuprosessit vaihtelevat lainatarjoajan mukaan, mutta tietyt perusvaiheet ovat yleisiä. Tarkat vaatimukset riippuvat myös yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä lainatuotteesta.

Lainan hakeminen askel askeleelta

 • Vaihe 1: Arvioi lainan tarpeesi ja sopivuus yrityksellesi.
 • Vaihe 2: Vertaa lainantarjoajia ja heidän tarjoamiaan yrityslainoja. Voit vertailla lainaehtoja, kuten lainan määrää, korkoa, takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia vakuuksia.
 • Vaihe 3: Valmistele tarvittavat liiketoimintasuunnitelmat ja taloudelliset raportit.
 • Vaihe 4: Täytä lainahakemus huolellisesti.
 • Vaihe 5: Lähetä hakemus ja odota lainapäätöstä. Joissakin tapauksissa vastaus saattaa tulla nopeastikin.

Mitä vaatimuksia yrityslainan saamiselle on?

 • Yrityksen ikä: Monet lainanantajat edellyttävät, että yritys on ollut toiminnassa tietyn ajan.
 • Taloudellinen asema: Yrityksen tulee usein näyttää, että sillä on kyky maksaa laina takaisin. Tämä voi sisältää tuoreimmat tilinpäätökset ja tuloslaskelmat.
 • Omavelkainen takaus: Tietyissä tapauksissa vaaditaan yrittäjän tai muun henkilön omavelkainen takaus.
 • Liiketoimintasuunnitelma: Saatat tarvita selkeän ja realistisen liiketoimintasuunnitelman, jossa on esitetty miten lainaa tullaan käyttämään.

Kun haet yrityslainaa, varaudu esittämään yksityiskohtaiset tiedot yrityksesi taloudellisesta tilanteesta sekä suunnitelmista tulevaisuutta varten. On tärkeää huomata, että vaikka monet voivat hakea yrityslainoja, kaikki eivät välttämättä täytä kaikkia lainanantajien asettamia vaatimuksia.

Yrityslainan ehdot ja kustannukset

Kun haet yrityslainaa, on olennaista ymmärtää lainan ehdot ja siihen liittyvät kustannukset. Tarkka korkoprosentti ja kokonaiskulu voivat vaikuttaa merkittävästi yrityksesi talouteen.

Kuinka paljon yrityslaina voi maksaa?

Yrityslainan kokonaishinta vaihtelee lainasumman, takaisinmaksuajan sekä korkotason mukaan. Voit hakea lainaa tyypillisesti väliltä 1 000 – 350 000 euroa, ja maksuaika voi ulottua jopa viiteen vuoteen. Yksittäisen lainan todellinen kustannus määräytyy usean tekijän summana, joiden hahmottaminen edellyttää kokonaisvaltaista katsausta lainan ehtoihin.

Yrityslainan korko ja muut kulut

Yrityslainan korko koostuu useimmiten viitekorosta ja marginaalista. Viitekorko on muuttuva elementti, joka seuraa yleistä korkotasoa, ja marginaali on pankin perimä kiinteä lisä. Yrityslainan korko voi olla esimerkiksi euriborin mukaan määräytyvä tai kiinteä korko koko laina-ajan. Lisäksi voivat tulla muita kuluja, kuten avaus- tai toimitusmaksut, tilinhoitopalkkiot sekä mahdolliset myöhästymismaksut. Kulut voivat vaihdella rahoittajasta riippuen, minkä vuoksi lainatarjousten vertailu on suositeltavaa.

Lisätietoja yrityslainan koroista ja muista kustannuksista voit löytää hae yrityslainaa -sivustolta.

Eri yrityslainojen tyypit ja niiden valinta

Valittaessa yrityslainaa, on tärkeää tunnistaa eri vaihtoehtojen ominaisuudet ja valita niistä liiketoimintanne tarpeisiin sopivin. Vakuuden vaatimus ja laina-ajan pituus ovat keskeisiä tekijöitä eri yrityslainojen vertailussa.

Vakuudelliset ja vakuudettomat lainat

Vakuudelliset lainat vaativat takaisinmaksun vakuudeksi esimerkiksi kiinteistöä, yrityksen varastoja tai muita arvokkaita omaisuuksia. Vakuuksien ansiosta korko voi olla usein edullisempi, ja lainasummat suurempia. Vakuudettomia lainoja saatetaan kuitenkin tarvita, kun sopivia vakuuksia ei ole tarjota tai haluttaessa nopeampaa lainan saantia.

Vakuudettomat lainat, kuten yrityslainat ilman vakuuksia, ovat yleisiä erityisesti pk-yritysten keskuudessa. Ne ovat joustavia eikä niiden saamiseen vaadita fyysisiä vakuuksia, mutta korot voivat olla vakuudellisia lainoja korkeammat maksuajan turvaamiseksi.

Lyhyen ja pitkän aikavälin lainat

Lyhytaikaiset lainat ovat usein tarkoitettu täyttämään välittömiä rahoitustarpeita, kuten laskujen maksua tai varaston täydentämistä. Lainan kesto on tyypillisesti alle vuoden ja se soveltuu siksi nopeasti hoidettavien menojen kattamiseen. Lisäksi lyhytaikaisen lainan korkokulut ovat yleensä alhaisemmat, koska laina-aika on lyhyempi.

Pitkäaikaiset lainat ovat suunniteltu tukemaan yrityksen pitkän tähtäimen investointitarpeita, kuten laajennuksia tai suuria hankintoja. Niiden laina-ajat voivat olla vuosia, mahdollistaen suurempien summan lainaamisen ja maksujen jakamisen pidemmälle ajalle. Pitkän laina-ajan vuoksi kokonaiskorkokustannukset voivat nousta suuremmiksi, vaikka kuukausierät ovatkin pienempiä.

Yrityslainan hakemisen nopeus ja rahoituksen saamisen aikataulu

Kun tarvitset yrityslainaa, hakuprosessin nopeus on usein yksi tärkeimmistä tekijöistä. Onneksi monien lainantarjoajien tehokkaat hakujärjestelmät mahdollistavat lainapäätöksen saamisen saman päivän aikana.

Lainapäätös ja rahan saanti

 • Hakuprosessi: Voit täyttää lainahakemuksen verkossa ja lähettää sen minuuteissa.
 • Päätöksenteko: Jos hakemuksesi on kunnossa, lainapäätöksen saatat saada jopa muutamien tuntien sisällä.
 • Rahojen siirto: Hyväksytyn päätöksen jälkeen rahat siirretään yrityksesi tilille tyypillisesti 1-3 pankkipäivän kuluessa.

Vinkkejä nopeaan rahoitukseen

 1. Valmistaudu hyvin: Kerää kaikki tarvittavat dokumentit valmiiksi ennen hakemuksen täyttämistä.
 2. Tarkkuus: Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein ja täydelliset.
 3. Viestintä: Ole yhteydessä lainantarjoajaan aktiivisesti ja vastaa kysymyksiin nopeasti.

Monet lainapalvelut mainitsevat rahoituksen hakemisen ja saamisen nopeuden etuna yrityksen rahoitustarpeiden tueksi. Yksityiskohtia voi vaihdella riippuen lainan suuruudesta ja tarvittavasta dokumentaatiosta. Lainan tyyppi vaikuttaa myös aikatauluun; esimerkiksi vakuudettomat lainat voivat olla nopeampia saada kuin vakuudelliset lainat. On tärkeää ottaa huomioon omat tarpeesi ja vertailla eri lainantarjoajien tarjoamia vaihtoehtoja.

Kuinka paljon voit hakea ja millä ehdoin?

Kun tarvitset rahoitusta yrityksellesi, on tärkeää tuntea lainan saantimahdollisuudet ja lainaehtojen monipuolisuus. Lainantarjoajat tarjoavat usein erilaisia ratkaisuja, jotka on suunniteltu vastaamaan yrityksesi tarpeita.

Laina-ajat ja lainasummat

Voit hakea yrityksellesi lainaa alkaen pienistä summista, kuten 1 000 eurosta, aina suurempiin rahoitustarpeisiin saakka, jopa 10 000 000 euroon. Maksuaika vaihtelee lyhytaikaisista 1 vuoden lainoista aina 15 vuoden pitkäaikaisrahoitukseen, riippuen yrityksesi tarpeiden ja taloudellisen tilanteen mukaan.

Räätälöidyt lainaratkaisut eri tarpeisiin

Lainaa hakiessasi voit löytää räätälöityjä ratkaisuja, jotka sopivat juuri yrityksesi tilanteeseen. On mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia, mikä helpottaa rahoituksen saamista ja nopeuttaa prosessia. Voit vertailla eri lainatarjouksia ja valita niistä sen, joka tarjoaa parhaat ehdot yrityksellesi. Osa tarjoajista voi antaa lainapäätöksen heti samana päivänä, jolloin yrityksesi voi reagoida nopeasti rahoitustarpeisiin.

Usein kysytyt kysymykset yrityslainaan liittyen

Yrityslainan hakeminen voi nostattaa monia kysymyksiä, joten tässä on kerätty vastauksia yleisimpiin niistä.

Mitä tietoja tarvitaan yrityslainahakemuksen täyttämiseksi?
Lainahakemuksessa tarvitset:

 • Henkilö- ja yhteystietosi
 • Yrityksen nimen ja Y-tunnuksen
 • Yrityksen taloudelliset raportit ja suunnitelmat

Esimerkiksi, jos olet hakemassa yrityslainaa, tietojen tarkkuus on tärkeää.

Miten yrityslaina voi auttaa liiketoimintaani?
Yrityslaina voi tarjota rahoituksen investointeihin, kasvuun tai käyttöpääoman lisäämiseen. Voit saada lainaa jopa 250 000€ asti, riippuen yrityksesi tarpeista.

Onko yrityslainan saaminen nopeaa ja helppoa?
Laina voi tulla tilille nopeastikin, tämä voi olla mahdollista etenkin, kun hyödynnät sähköisiä lainapalveluita. Lainatarjouksen saatat saada jo samana päivänä.

Mitä vakuuksia tarvitaan yrityslainalle?
Vakuusvaatimukset vaihtelevat. Yrityslainaa voi olla mahdollista saada ilman perinteisiä reaalivakuuksia, joskus riittää henkilötakaus. Finnvera voit hyödyntää vakuutena tai takauksena.

Voiko yrityslaina olla joustava?
Kyllä, laina voi tarjota joustavuutta takaisinmaksun suhteen. Joustavat ehdot voivat auttaa yritystäsi sopeutumaan paremmin taloudellisiin tilanteisiin.

Onko yrityslainan koroissa suurta vaihtelua?
Korkotaso riippuu monista tekijöistä, kuten lainasummasta, takaisinmaksuajasta ja yrityksesi taloudellisesta tilasta. Vertaile lainatarjouksia huolella, jotta saat yrityksellesi parhaan mahdollisen koron.

Loppusanat

Yrityslainalla rahoitat yrityksesi investointeja ja kehityshankkeita joustavasti. Kun tunnistat tarpeiden mukaisesti rahoituksen tarpeet, pystyt kohdentamaan lainan parhaalla mahdollisella tavalla. Mieti tarkasti, mihin yrityksesi tarpeisiin lainaa oikeasti tarvitset, ja ota laina vastuullisesti.

Rahoituksen suunnittelu:

 • Selvitä lainan tarve ja käyttötarkoitus
 • Vertaile eri rahoittajia ja lainaehtoja
 • Mieti maksuvalmiutta ja lainan takaisinmaksuaikataulua

Yrityslainan hakeminen:

 • Ole yhteydessä rahoituslaitoksiin
 • Täytä hakemukset huolella
 • Varmista, että kaikki tarvittavat liitteet ovat ajan tasalla

Lainan hyödyntäminen:

 1. Investoinnit
 2. Varaston täydentäminen
 3. Käyttöpääoman vahvistaminen

Ole tietoinen lainan kuluista ja korosta, ja suunnittele takaisinmaksu yrityksesi taloudellisen tilanteen mukaisesti. Perehdy lainatarjouksiin ja ehtoihin huolellisesti.

Yrityslainan avulla voit edistää yrityksesi kasvua ja varmistaa, että tarvittava rahoitus on saatavilla juuri oikealla hetkellä. Hae yrityslainaa harkiten ja tehokkaasti, jotta yritystoimintasi voi kukoistaa myös tulevaisuudessa.