Lainaa pienellä korolla - Hae pienikorkoinen laina!

Hae pienikorkoinen laina kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset. Voit hakea lainaa pienellä korolla jopa 60 000 € asti.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Lainaa pienellä korolla

Kun etsit lainaa, yksi tärkeimmistä tekijöistä on löytää laina pienellä korolla. Koron suuruus vaikuttaa suoranaisesti lainan kokonaiskustannuksiin, joten pienempi korko tarkoittaa usein edullisempaa lainaa pitkällä tähtäimellä. On tärkeää vertailla eri lainanmyöntäjien tarjouksia huolellisesti, jotta voit löytää markkinoiden kilpailukykyisimmän koron.

Nykyään voit hakea lainaa verkossa vaivattomasti ja saat lainapäätöksen nopeasti, usein jo muutamassa minuutissa. Monet palvelut, kuten Haelaina.com, voivat kilpailuttaa hakemuksesi useilla eri luotonmyöntäjillä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit verrata eri lainatarjouksia rauhassa kotisohvaltasi. Lainan hakeminen ei vielä sido sinua mihinkään, ja lainahakemusten täyttäminen on yleensä ilmaista.

Kun työskentelet löytääksesi parhaan lainan pienellä korolla, tarkastele lainaehtoja huolellisesti. Huomioi lainan korko, muut kulut sekä kuukausierien suuruus. Pienellä korolla voit säästää merkittävästi rahaa, ja oikean lainaratkaisun avulla voit toteuttaa suunnitelmasi taloudellisesti järkevällä tavalla.

Hae lainaa pienellä korolla

Lainan saaminen edullisesti on usein olennaista henkilökohtaisen talouden hallinnassa. Tavoitteenasi on löytää lainaratkaisu, joka täyttää rahoitustarpeesi mahdollisimman pienin kustannuksin.

Lainojen tyypit

Kun etsit pienikorkoista lainaa, on tärkeää tunnistaa lainan tyypit, jotka sopivat parhaiten tilanteeseesi. Voit hakea monenlaisia lainoja, jotka vaihtelevat joustavuudessa ja korkotasoissa:

 • Pikalainat: Pienet lainasummat nopeaan tarpeeseen, usein korkeammilla koroilla
 • Kulutusluotot: Suuremmat lainat pitkällä maksuajalla, koroissa on eroavaisuuksia
 • Asuntolainat: Iso laina, vakuutena kiinteistö, yleensä matala korko
 • Henkilökohtaiset lainat: Voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia, korot vaihtelevat

Kilpailuttamalla lainat voit vertailla eri lainatyyppejä ja löytää niistä edullisimman korkotason.

Koron määritelmä

Koron ymmärtäminen on keskeistä, kun haluat hakea lainaa pienellä korolla. Korko ilmaisee lainan kustannukset prosenttiosuutena lainasummasta. Korkoja on kahta päätyyppiä:

 • Nimelliskorko: Ilmoittaa lainan vuotuisen koron ilman lisäkuluja
 • Todellinen vuosikorko (APR): Kertoo vuotuisen koron kaikki lisäkulut huomioiden

Lainaa valitessasi keskity todelliseen vuosikorkoon, sillä se antaa kattavimman näkemyksen lainan kokonaiskustannuksista. Vertaamalla lainatarjouksia ja niiden todellisia vuosikorkoja löydät taloudellisesti järkevimmän ratkaisun.

Pienikorkoisen lainan ominaisuudet

Kun harkitset pienikorkoista lainaa, on tärkeä ymmärtää sen perusominaisuudet. Pienikorkoinen laina tarkoittaa, että saat luoton alhaisella vuosikorolla, mikä vaikuttaa suoraan lainan kustannuksiin.

Yleensä pienikorkoisen lainan nimelliskorko on markkinoiden keskiarvoa matalampi. Nimelliskorko ei sisällä muita lainan kuluja, joten lainan todellinen vuosikorko antaa paremman käsityksen lainan kokonaiskustannuksista.

Lainasumma ja -aika

 • Lainasummat: 500 € – 60 000 €
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Kulut pienikorkoisessa lainassa:

 • Korkokulut: merkittävät lainan kokonaiskuluissa
 • Kokonaiskustannukset: esimerkiksi 4316 € korkokuluilla lainaa 19 316 €
Lainan ominaisuus Kuvaus
Korkokulut Matalat, pienentävät lainan kokonaiskuluja
Lainasummat Laaja valikoima, joustavat valinnat
Nimelliskorko Kilpailukykyinen, usein 4,41 % – 20 %

Muista, että pienikorkoinen laina vaatii usein hyvän luottokelpoisuuden. Hakijan taloudellinen tilanne ja lainanantajien ehdot vaikuttavat saatavilla olevaan korkotasoon.

Tutustumalla eri lainanantajien tarjouksiin varmistat, että löydät itsellesi sopivimman pienikorkoisen lainavaihtoehdon. Lainahakemuksen täyttäminen on yleensä ilmaista, ja se ei velvoita sinua mihinkään, joten voit helposti vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja.

Joustoluoton erityispiirteet

Joustoluotto tarjoaa sinulle rahoitusvaihtoehdon, joka yhdistää lainan joustavuuden ja usein pienemmän koron edun.

Joustoluoton määritelmä

Joustoluotto on lainamuoto, joka antaa sinulle mahdollisuuden nostaa luottoa tarpeesi mukaan joustavasti jopa sovitun luottorajan puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse nostaa koko lainasummaa kerralla, vaan voit käyttää lainaa osissa ja maksat korkoa vain nostamastasi summasta. Joustoluoton puitteissa voit myös maksaa nostettua luottoa takaisin oman taloudellisen tilanteesi salliessa, jolloin käytettävissä oleva luottosi voi jälleen kasvaa.

Joustoluoton kulurakenne

Joustoluoton kulurakenne koostuu koroista sekä muista mahdollisista kulueristä, kuten avaus- tai kuukausimaksuista. Pienellä korolla varustettu joustoluotto tarkoittaa, että maksat vähemmän kuluja lainan ajalta, jolloin lainan kokonaiskustannukset pysyvät alhaisina. On tärkeää tarkastella joustoluoton todellista vuosikorkoa, joka kertoo kokonaiskustannukset vuositasolla, sisältäen kaikki lainaan liittyvät kulut.

 • Korko: Ilmoitetaan yleensä vuositasolla ja maksetaan vain nostetusta lainasummasta.
 • Muut kulut: Voi sisältää tilinhoitomaksuja tai avausmaksun, jotka kasvattavat lainan kustannuksia.

Valitsemalla joustoluoton pienellä korolla varmistat, että lainan ylläpitokulut pysyvät kurissa ja lainan takaisinmaksu joustaa oman maksukykysi mukaan.

Pienikorkoisen lainan haku

Kun harkitset lainan ottamista, pieni korko voi säästää merkittävästi rahaa laina-ajan kuluessa. Tässä osiossa käymme yksityiskohtaisesti läpi, kuinka voit hakea lainaa pienellä korolla ja mitä asioita tulee ottaa huomioon lainavaihtoehtoja vertaillessasi sekä hakemusprosessin aikana.

Lainavaihtoehtojen vertailu

Aluksi, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia, sillä pienikorkoisten lainojen korot ja ehdot voivat vaihdella huomattavasti. Käytä verkkopalveluita, jotka listaa lainat ja niiden ehdot selkeästi, ja keskity seuraaviin tekijöihin lainanvalinnassa:

 • Korkoprosentti: Tämä on lainasi kustannusten kannalta keskeisin tekijä.
 • Takaisinmaksuaika: Pidempi aika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta myös suurempaa kokonaiskorkoa.
 • Lainan kokonaiskustannukset: Huomioi lainaa pienellä korolla etsiessäsi myös muut mahdolliset kulut, kuten tilinhoitomaksut.

Hakemusprosessi

Hakemusprosessi alkaa lainahakemuksen täyttämisestä. Täytä lainahakemus huolellisesti, sillä se on avainasemassa lainapäätöksessä. Hakemuksessa tulee yleensä ilmoittaa henkilökohtaiset tiedot, tulot ja menot sekä toivottu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Prosessin vaiheet ovat usein seuraavat:

 1. Lainahakemuksen täyttäminen: Tämä on ilmaista, eikä sido sinua vielä mihinkään.
 2. Lainapäätöksen odottaminen: Monet palveluntarjoajat antavat lainapäätöksen nopeasti, toisinaan jopa muutamassa minuutissa.

Muista lukea ehdot tarkkaan ennen säädösten hyväksymistä.

Lainan takaisinmaksu

Kun otat lainaa pienellä korolla, on tärkeää ymmärtää takaisinmaksuun liittyvät ehdot ja suunnitella maksut huolella. Tässä osiossa käymme läpi maksusuunnitelman laatimista ja mahdollisuuksiasi aikaiseen lyhennykseen sekä lainan uudelleenjärjestelyyn.

Maksusuunnitelma

Maksusuunnitelma on lainan takaisinmaksun perusta. Sinun tulisi yhdessä luotonmyöntäjän kanssa laatia selkeä suunnitelma, joka sisältää kuukausierien suuruudet ja maksuaikataulun. Tarkista lainaehtoja solmiessasi, että nimelliskorko ja muut kulut pysyvät hallinnassasi koko laina-ajan.

 • Kuukausierä: Määräytyy lainasumman, koron ja takaisinmaksuajan mukaan.
 • Takaisinmaksuaika: Tyypillisesti 1 – 15 vuoden välillä.
 • Korkokulut: Esimerkiksi, jos lainaat 15 000 €, voi korkokulu olla noin 4 316 €, mikäli nimelliskorko on keskimäärin 4,41 % ja laina-aika on 10 vuotta.

Aikainen lyhennys ja lainan uudelleenjärjestely

Jos taloudellinen tilanteesi sallii, voit harkita lainasi lyhentämistä etuajassa. Tämä voi vähentää korkokulujesi kokonaismäärää ja nopeuttaa lainan takaisinmaksua. Aikainen lyhennys tai lainan uudelleenjärjestely voi edellyttää lisäkuluja, joten on tärkeää tarkistaa lainasopimuksesi ehdot etukäteen.

 • Tarkista onko lainassasi mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin tai lyhennysvapaisiin jaksoihin.
 • Selvitä mahdolliset uudelleenjärjestelykulut ennen lainan uudelleenjärjestelyä tai ylimääräistä lyhennystä.